Jag är tyvärr ingen fan av ädelost och har aldrig varit men det är min man så han fick göra ädelostkrämen till pepparkakorna när vi hade glöggfest förra söndagen
Jag hade en ädelost med päronsmak, men du kan ta vilken smak du vill. ½ dl ädelost med päronsmak på tub½ dl gräddfil1 dl philadelphiaostVispas ihop till kräm och lägg på pepparkakorna
Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott. Testa med sticka – stickan ska vara torr. Bred frosting runt om tårtan med en spatel – dra spateln längs med kakan så att bottnarna lyser igenom
Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott. Testa med sticka – stickan ska vara torr. Bred frosting runt om tårtan med en spatel – dra spateln längs med kakan så att bottnarna lyser igenom
Idag är det Luciadagen och det firar vi med en smarrig pepparkakstårta till fikat. Om den smakar lika bra som jag tror att den gör är det mycket troligt att det kommer finnas med en sån här på julbordet i år
Pepparkaka medädelostkräm. Kombinationen ädelost och pepparkaka hör verkligen ihop tycker jag. Jag antar att antingen tycker man om det eller så gör man det inte
Den består av två mjuka pepparkaksbottnar med fyllning av mascarpone/lingon kräm. Helgens sötsak består av en egenkomponerad ljuvlig, ja, jag säger ljuvlig pepparkakstårta
Blanda ordentligt och häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Om man som jag älskar pepparkakor kommer man garanterat att älska den här pepparkakstårtan som är en blandning av kladdkaka och pepparkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.