Pepparkaksdeg
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 11,5 dl mörk sirap
  • 13 dl strösocker
  • 11,5 dl vispgrädde
  • 11 msk malen ingefära
  • 11 msk kanel
  • 11 tsk malen kryddnejlika
  • 11 tsk malen kardemumma
  • 11 msk bikarbonat
  • 110 dl vetemjöl
  • 1 Ingredienser 200 g smör 1,5 dl mörk sirap 3 dl strösocker 1,5 dl vispgrädde 1 msk malen ingefära 1 msk kanel 1 tsk malen kryddnejlika 1 tsk malen kardemumma 1 msk bikarbonat 10 dl vetemjöl Skriv utGör så här: Blanda sirap, strösocker, smör och grädde i en kastrull. Låt smälta och koka upp och tag sedan bort från värmen.
  • Mortla och rör direkt ned kryddorna och låt svalna tills rumstemperatur. 
  • Mät upp vetemjölet och bikarbonat i en bunke och häll sedan på krydd- och smörblandningen.
  • Knåda noggrant ihop degen (den blir ganska lös).
  • Plasta in och låt vila i kylskåp över natten.
  •  
  • Baka av pepparkakorna
  • Ta fram degen 1 tim innan utbakning.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Dela degen i mindre bitar och kavla ut tunt på väl mjölat bakbord.
  • Tryck ut pepparkakor med formar och lägg dem sedan på en bakpappersklädd plåt.
  • Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 4-5 minuter, tills de fått en fin färg.
  • Låt svalna på plåten och förvara sedan i en kakburk med lock.
  • Testa även att baka Mjuk pepparkaka, Pepparkaksbullar, Saffransbullar eller Saffranscakepops
  • Gott till

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.