Kakor/Pepparkakor

Kakor/Pepparkakor

Vaniljbollar

Vaniljbollar

100 gram smör/margarin. 11 dl socker. 11 msk vaniljsocker (Kan tas mer för mer vaniljsmak). 13 dl havregrynBörja med att hälla upp antingen kokos eller pärlsocker på en tallrik där du sedan ska rulla bollarna i
Blåbärssnittar

Blåbärssnittar

Blåbärssnittar är en variant på den klassiska småkakan wienerstänger, men istället för hallonsylt och glasyr är det frisk och härlig blåbärssylt som toppar kakan
Blåbärssnittar

Blåbärssnittar

Mördeg150 g smör, kallt 4 dl vetemjöl 0,5 dl florsocker 0,5 msk vaniljsocker 1 ägg 0,5 msk vatten
Hallonsnittar

Hallonsnittar

3 ½ dl vetemjöl. 1½ tsk bakpulver. 1¾ dl strösocker. 1125 g smör, kylskåpskallt
Havrekakor

Havrekakor

275 g smör, rumstempererat. 12 dl strösocker. 16 dl havregryn. 13 dl vetemjöl. 11 tsk hjorthornssalt. 1275 g smör, rumstempererat 2 dl strösocker 6 dl havregryn 3 dl vetemjöl 1 tsk hjorthornssaltSätt ugnen på 180 grader
Morotskakasnittar

Morotskakasnittar

Morotskakasnittarca 2 morötter (2 små eller 1 medelstor) 0,5 dl brunt farinsocker 100 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 3,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 tsk malen kardemumma 1 tsk malen kanel 0,5 tsk malen ingefära
Pelargonkakor

Pelargonkakor

Rosafärgat socker100 g strösocker några droppar röd hushålls-/pastafärg. 1Spritsdeg180 g smör, rumstempererat 60 g florsocker 120 g vetemjöl 37 g potatismjöl 1 tsk vatten 4 blad pelargon Doktor Westerlund några droppar rosa hushålls-/pastafärg
Pelargonkakor

Pelargonkakor

smör. 1socker. 1vetemjöl. 1salt. 1pelargonblad, t ex ”Doktor Westerlund”. 1strösocker. 1hallonsylt1. Hacka 4–5 pelargonblad fint
Kanelbullesnittar

Kanelbullesnittar

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 150 gram smör , rumsvarmt 1,5 dl strösocker 1,5 msk vaniljsocker 1,5 msk ljus sirap 3,75 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1,5 tsk kardemumma, malen 1,5 tsk kanel, malen Till pensling 1 st pärlsocker 0 ägg Köp receptet
Biscotti med citron och tranbär

Biscotti med citron och tranbär

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de torra ingredienserna, rör ner ägg och yoghurt. 2. Forma till en längd, 2–3 cm tjock, ha lite vatten på händerna så går det lättare