Gnid in köttet på båda sidor med salt och peppar. Garnera med persilja och oregano. 700 g flankstek. Grilla 5 minuter per sida tills innertemperaturen är 60°
Stick in en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen. 600-800 g flankstek. 1Grillad flankstek. Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter. 1Pensla köttet med glazen och bryn det på grillen på båda sidor. Pensla köttet med glaze 2–3 gånger på slutet. 1Ta upp köttet på en skärbräda, pensla det med mer glaze och låt vila i cirka 20 minuter
Stek flanksteken på medelhög värme. Jag började med inspiration från ett recept, men upptäckte alltför sent att såsen i det receptet skulle koka och reduceras och det hade jag inte tid med
Flankstek är en fantastisk köttbit med fin textur och mycket smak. Till flanksteken serverar vi en enkel och riktigt god chimichurri som passar utmärkt till nötkött
Själv fastnade jag för flankstek. Det blev en middag med fylliga, varma smaker. Ta upp flanksteken och skär ett rutmönster på ”insidan” av köttet, ca ½ cm djupt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.