Grillad flankstek – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600-800 g flankstek
  • 1 salt & peppar
  • 11 tsk paprikapulver
  • 11/2-1 tsk milt chilipulver
  • 11/2 tsk torkad timjan
  • 11 tsk salt
  • 11 tsk socker
  • 11 krm nymalen svartpeppar
  • 13 msk rödvinsvinäger
  • 11 dl rapsoljaGlaze: Blanda paprikapulver, chilipulver, smulad timjan, salt, socker och svartpeppar. Blanda i vinägern. Tillsätt oljan i en stråle under fortsatt blandning.
  • 1 Grillad flankstek: Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter.
  • 1 Pensla köttet med glazen och bryn det på grillen på båda sidor. Stick in en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen.
  • 1 Grilla köttet under lock, när köttermometern visar cirka 60 grader är köttet rödrosa inuti. Pensla köttet med glaze 2–3 gånger på slutet.
  • 1 Ta upp köttet på en skärbräda, pensla det med mer glaze och låt vila i cirka 20 minuter. Skär sedan köttet i tunna skivor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.