Pecannötspajmed kola. Paj funkar alltid och om du tänker dig att du kombinerar det med pecannötter, kolasås och vaniljglass så förstår du att det knappt kan bli fel
Mäktig som bara den med så fantastiskt lyxigt god. Håll i hatten för här kommer mitt favvo recept. För ett par helger sen va jag på tjejkväll och då bjöds det på denna pajen
Till jul gillar jag att baka pajer med nötter. Fördelen med nötpajer är att de är alltid godast dagen efter, så man kan med fördel baka dem dagen innan
Vi grillade och hade det lite gott och till efterrätt bakade jag en kladdkaka medkolafyllning. Receptet kommer från Jennys matblogg, men jag hoppade över toppingen med choklad och ricecrisp för att istället toppa kakan med grädde, hallon och björnbär
Ni som har följt mig ett tag vet att jag älskar skumbollar och nu har jag nog gjort de godaste skumbollarna någonsin - Kolaskumbollar med salt kolafyllning
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper, ca en msk till varje kaka. Lägg ihop kakorna två och två med en fyllning av karamelliserad mjölk och havssalt mellan
Glutenfri chokladfondant medkolafyllning. Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme. Smält sockret tillsammans med glykos och vatten på medeltemperatur till ca 190°, till en mörkt gyllenbrun färg. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 liter, klädd med bakplåtspapper
Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Breda ut hälften av kladdkakssmeten i formen och klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resterande kladdkakesmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.