Efterrätter

Efterrätter

Knäckig bananpaj

Knäckig bananpaj

100 g smör 1 dl strösocker 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl ljus sirap 2 krm salt 3-4 st (ca 650 g) bananer
Pannacotta med passionsfrukt

Pannacotta med passionsfrukt

3 gelatinblad eller 1,5 tsk gelatinpulver. 13 dl vispgrädde. 12 dl mjölk, valfri sort. 16 msk strösocker. 11 tsk vaniljsocker eller en halv vaniljstång
Kolapaj med lingon

Kolapaj med lingon

200 g digestivekex (eller pepparkakor) 100 g smör 1 krm flingsalt 1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche) [á 397 g] 2,5 dl vispgrädde lingon, frysta
Mjölkchokladfondant

Mjölkchokladfondant

100 g smör 150 g Marabou mjölkchoklad 2 ägg 2 äggulor 0,5 dl strösocker 4-8 g hallon 1 msk florsocker, till garnering smör, till formarna strösocker, till formarna
Äppelgömma med kolasås

Äppelgömma med kolasås

Här kommer Sandys efterrätt som bara var. Så. Himla. God. Det här är en efterrätt helt i min smak. Den här måste ni prova hörrni
Koladröm

Koladröm

16 drömmar (baka själv eller köp färdiga). 1300 g färskost. 11 dl vispgrädde 40 %. 11 dl florsocker. 11 burk dulce de leche (à 397 g)
Havresmulpaj

Havresmulpaj

450 g blåbär. 1½ dl strösocker. 11 msk potatismjöl. 1¾ dl strösocker. 11½ dl havregryn. 11 dl vetemjöl. 1125 g Arla® Svenskt Smör
Noblesse med jordgubbssalsa

Noblesse med jordgubbssalsa

Äntligen är det jordgubbssäsong. Var precis i jordgubbslandet och plockade en skål full med jordgubbar som vi ska äta alldeles strax
Kladdkaka med jordnötskola

Kladdkaka med jordnötskola

150 g smör. 1100 g mörk choklad. 12 msk jordnötssmör. 12 ägg. 12 dl strösocker. 11 msk kakao. 11 tsk vaniljsocker
Crème brûlée

Crème brûlée

Dela vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk och den halverade vaniljstången. Låt dra i 30 minuter. Vispa ner äggulor och socker i gräddblandningen
Lättfixad dessert!

Lättfixad dessert!

100 gr smör. 1 dl havregryn. 1 dl kokos. 1 dl socker. Bryn ihop i en gryta. Värm lite jordgubbar från frysen. Servera med vanilj glass