PeachMelba är klassisk dessert som skapades till den australiensiska sopranen Nellie Melbas ära. PeachMelba, Klassisk dessert, Hallon- och Persika dessert, Enkel dessert 30 D
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform. Hacka persikorna och lägg i en skål ihop med hallonen
För ett tag sedan fick jag ett överraskningspaket från Fazer. Alltid spännande med paket. I detta paket fanns det lite olika choklader, kakao och en ljuvlig chokladtidning
Just den kombinationen kallas för PeachMelba och kommer sig av en efterrätt som skapades på Hotel Savoy i London till ära för den australiensiska sopranen Nellie Melba vid hennes Europabesök 1892
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsfast form (25 cm i diameter). Vispa smör och socker tills det blir krämigt och ljust Tillsätt äggula och grädde och blanda väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.