PeachMelba är klassisk dessert som skapades till den australiensiska sopranen Nellie Melbas ära. 1/2-1 l vaniljglass. 2-3 msk strösocker. PeachMelba, Klassisk dessert, Hallon- och Persika dessert, Enkel dessert 30 D. 1/2-1 l vaniljglass. 2-3 msk strösocker
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform. Hacka persikorna och lägg i en skål ihop med hallonen
Detta blir mitt bidrag, får se om det kommer något mer bidrag längre fram =)8-10 bitar6 äggvitor1 tsk äppelcidervinäger3 ½ dl socker2 tsk maizena1 msk kakaoHallonmousse. 2-3 inlagda persikohalvorca 30 g mörk choklad½ dl frysta hallonMaräng. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter och sänk sedan värmen till 110° och grädda i ytterligare i 20-25 minuter eller tills marängen är pösig. 8-10 bitar
Låt marängbottnarna svalna på torr plats och dekorera med lösvispad grädde, gärna smaksatt med lite äkta vanilj eller -vaniljsocker eller vaniljvodka och lägg färska bär i en hög ovanpå
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsfast form (25 cm i diameter). Vispa smör och socker tills det blir krämigt och ljust Tillsätt äggula och grädde och blanda väl
Så, tämligen lite deg, inget extra socker utöver det som finns i mandelmassan, och fluffigt vaniljvisp - inte sådär jätteilla ur kost-syn, om man nu ska äta efterrätt någon dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.