4 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallrökt lax 200 g fryst bladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
) Nu bar det sig dock inte bättre än att jag hade glömt att köpa lasagneplattor så jag fick ta vanliga makaroner (vilket jag iofs tycker bättre om) så det blev en sorts pastagratäng istället, men satan i gatan vad bra det smakade och så snabbt det gick att laga
500 g lax, fryst i portionsbitar 0,5 savoykål, strimlat 1 gul lök, skivad 50 g smör 400 g pasta penne 400 g färskost 5 dl grädde 1 kruka dill 1 citron, skal och saft salt peppar
Jag tror att jag åt den här maten i tre dagar om jag inte minns fel då jag hade med mig matlåda till jobbet fylld medpastagratängen två dagar i följd efter vi haft det till middag
Så en sen frukost i soffan med en massa gott och såklart tittade vi på prinsessans dop. Laxfileer. Till mellis blev det lyxiga amerikanska pannkakor med hallon - det har blivit lite för mycket jordgubbar för lille ministern i dagarna, han blir lite prickig då
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
I kväll blev det en pastagratängmed kyckling. Hur jag än försöker komma ifrån viktväktarna och klara mig på egen hand med alla verktyg man skaffat sig under åren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.