3 nävar
blandad svamp med en klick smör i en stekpanna tillsammans med lite skivad salladslök, en nypa färsk timjan och rosmarin. När vätskan har kokat bort, slå på ett par matskedar vegetarisk buljong (enklast med buljong på burk) och en skvätt vitt vin. Låt sjuda 2-3 minuter till. Glöm inte lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Skiva svamp, hacka lök och vitlök. Blanda medpastan. Sätt på vatten till pastanoch börja koka den. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja
Späd med grädde, vatten och viltfonden. Blir såsen för tjock späd med mjölk eller vatten. Stek ur vattnet ur svampen, tillsätt smör och lök, fräs tills löken mjuknat
Låt sjuda ihop till en sås och smaka av med salt och peppar. Salta och peppra. 1 Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. 2 Häll grädde i en kastrull och smula ner osten. 3 Värm olja i en stekpanna och stek lök och svamp tills något mjuka. 320 g pasta
Om du tål ägg är det jättegott att variera, och i stället för vanlig sylt fylla kakorna med apelsincurd, citroncurd eller annan curd, den här till exempel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.