LYXIG FISK- & SKALDJURSSOPPA PÅ HEMMAGJORD SKALDJURSFOND, AIOLI PÅ ROSTAD VITLÖK OCH TILL DET FOCACCIA MED BASILIKAOLJA

Ingredienser

  • 52 1 år och
  • Skaldjursfond
  • 500 g skal av räkor eller kräftor
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter 1/2 rödlök 1 palsternacka 2 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré
  • 1 dl cognac
  • 2 lagerblad 1 tsk fänkålsfrö
  • 10 vitpepparkorn färska örter
  • 1 l vatten
  • olivolja
  • Fisk- & skaldjurssoppa
  • 8 dl skaldjursfond
  • 3 dl grädde
  • 2 morötter 1/2 fänkål 1 palsternacka 3 potatisar 200 g laxfilé
  • 500 g torskrygg
  • 3 dl räkor
  • 3 dl kräftor
  • flingsalt & svartpeppar
  • citron
  • Färsk dill
  • Basilikaolja
  • 1 dl naturell rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor 2 nävar färsk basilika
  • flingsalt & svartpeppar
  • Focaccia
  • 50 färsk jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 1 dl olivolja eller naturell rapsolja av god kvalitet
  • 4 msk honung
  • 2 msk flingsalt
  • 14 dl Manitoba Cream från Ramlösa kvarn
  • basilikaolja och flingsalt till plåten och utbakning
  • Aioli på rostad vitlök
  • 1 äggula 1/2msk vitvinsvinäger
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 2 dl naturell rapsolja av god kvalitet (Använde Gunnarshögs kallpressade rapsolja)
  • flingsalt & svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.