Idag fick det bli en vegansk pasta gjord på tagliatelle (vegansk sådan) medgrönkål och skogschampinjoner som stektes tillsammans med lök, vitlök och färskpressad citron
Det är en enkel, nyttig och samtidigt väldigt god vegetarisk pasta som passar perfekt mitt i veckan. Adam, Ulrika, Erik och Amanda K har redan gett den väl godkänt, men återkom gärna med feedback ni med när ni provat att laga
Häll syrad grädde och fond i en kastrull tillsammans med repad grönkål. Blanda med spaghetti. 300 g pasta linguine. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g pasta linguine 250 g grönkål 2 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15% 1 msk grönsaksfond 1 vitlöksklyfta 1½ dl Kvibille® cheddar riven ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk pumpakärnor 2 msk solroskärnor
Det får bli en pasta. Rensa grönkålen från de gårds "stammarna" (spara till frukostjuicen) och stek några minuter tillsammans med de övriga ingredienserna
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Här är den kokt först, eftersom jag tycker att den lätt kan bli lite seg och tråkig annars, och sedan blandad med både sardeller, vitlök, schalottenlök, citron och kapris till en alldeles underbar umami-stinn pastarätt som är väldigt lättlagad
Lägg tillbaka i kastrullen och blanda med såsen. Koka den färska pastan. Ingredienser (2 pers)färsk pasta (recept finns här)3 grönkålsblad2 msk smör1,5 dl vitt vin1 vitlök 1/2 buljongtärningSmält smör i en liten kastrull
Blanda pastanmedgrönkål, valnötter och olja. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnssäker form. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka kraftigt 2 minuter. 500 g ostfylld färsk pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.