Här är den kokt först, eftersom jag tycker att den lätt kan bli lite seg och tråkig annars, och sedan blandad med både sardeller, vitlök, schalottenlök, citron och kapris till en alldeles underbar umami-stinn pastarätt som är väldigt lättlagad
Gör så här. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Plocka grönkålen från den hårda stammen. Häll syrad grädde och fond i en kastrull tillsammans med repad grönkål
Idag är det måndag och på måndagar brukar det ofta bli pasta för att dem flesta måndagarna hemma hos oss är varje sekund räknad och många gånger behöver middagen vara lagad i förväg så att alla kan äta när just dem kommer hem
Som den duktiga amatörkock jag strävar efter att bli föredrar jag såklart att laga mat efter säsong. Just nu är det grönkålssäsong och krispiga grönkålschips i ugn smakar som bäst
500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja
Strimla sockerärtorna och hacka kaprisen. Fräs lök och kapris i en stekpanna med olivolja. 1 dl små kaprisbär. 500 g papardelle eller annan pasta 1 förp tonfisk i olja 2 vitlöksklyftor 1 stor gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 2 nävar ruccola 1 citron 1,5 dl parmesan, finriven salt och svartpeppar olivolja
Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
Lyft ur laxen, sänk värmen och lägg sardeller, vitlök och chili i stekpannan. Vänd ihop pastan med persilja, citronskal (endast det gula) och oljan med sardeller, vitlök och chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.