Fördela kycklingfiléernaochsparrisen på tallrikar. För alla er som legat sömnlösa sedan i fredags, och undrat vad Najni egentligen hittade på för middag den där kvällen, med ramslökspesto som givet inslag, kommer svaret här
Här serverar jag örtkryddade kycklingfiléermed grön sparrisoch hemgjord hollandaisesås enligt Maud Onnermarks metod med rumsvarmt i stället för smält smör
Koka sparris i kokande vatten med salt, låt koka några minuter, till de är nästan mjuka, lägg över dem i vatte med några is bitar i, då stoppas kokningen och de behåller sin fina färg
Stek skogschampinjoner, morötter, kulpotatis ochsparris gyllenbruna i lite smör. Häll till sist örtsåsen över kycklingen och garnera med färska örter och eller späd sallad
Smörstekt laxrygg vilande på en fänkåls/sparrispyttmed en potatisfondant och blomkålspuré naperadmed en Nordisk pestoDu kan be att få din laxrygg utstyckad i affären eller så kan du givetvis göra det själv och samtidigt ta till vara alla det bortskurna putsresterna och ben delarna till att koka din egna fiskfond på, vilket jag givetvis rekommenderar att man gör
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilénoch lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Lägg kycklingfiléerna på ett bakplåtspapper och krydda dem med salt och peppar. Trötta och hungriga fick det bli en snabb kycklingrätt, som faktiskt blev väldigt god och tänkte därför att jag var tvungen att dela med mig av den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.