Idag gräddade vi massor med våfflor. Dessa åt vi med bär från frysen (hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar) samt någon variant av mjölkfri vispgrädde som faktiskt smakade helt ok
Smörj en ugnsfast form med mjölkfritt smör. 10-12 st medelstora potatisar2 st gula lökar5 dl oatly imat2 vitlöksklyftorsalt pepparLite mjölkfritt smör till formenSätt ugnen på 225 grader. 10-12 st medelstora potatisar
En del mjölkfri mintchoklad innehåller soja, så om du inte tål det det föreslår jag att du försöker hitta en neutral choklad (från Plamil eller Bonvita t ex) och i stället smaksätter med några droppar pepparmyntsolja
4 4 port ris 150 g svamp (gärna gourmetmix) 250 g pak choi 1/2 förp salladslök (à 125 g) 1 röd chili 500 g kycklingfärs 1 msk olja 1 flaska hoisinsås (à 210 g) 1 dl vatten 1 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Stek upp kycklingfärsenmed gul löken. Häll kycklingfärsen över pastan och tillsätt den rivna osten. 500g kycklingfärs. Lägg i kycklingbuljong, ketchup och cirka 3 dl vatten, krydda med salt och vitpeppar och låt koka upp. Koka upp pastan i rikligt med vatten och salt, häll av vattnet cirka 2 minuter innan pastan är klar. 500g kycklingfärs
Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Garnera med blåbär och citronskivor. Koka upp saften av 1 citron med ca ½ dl socker, det ska inte kännas surt. Vispa grädden till garneringen blanda med 2 dl av citronkrämen och bred den över tårtan
Jag rekommenderar dock att det är med antingen rivet lime eller citron skal i receptet eftersom att det behövs extra smak när desserten är utan tillsatt socker
Mixa smöret och oljan med en stavmixer eller i en blender. smält chokladen i mikron 2-3 minuter eller i en skål över en gryta med kokande vatten, och låt den svalna lite grann
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.