1 st
liten gul lök, finhackad och brynt, avsvalnat
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
2 st
palsternackor, skalade och nedskurna
2 st
morötter, skalade och nedskurna
8 st
sparris, skalade
2 msk
finskuren persilja
2 msk
smör
potatismos
rårörda lingon
Lite sky
500 g
finmalen nötfärs 1 st ägg 1 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 1 st liten gul lök, finhackad och brynt, avsvalnat Salt, efter smak Peppar, efter smak 2 st palsternackor, skalade och nedskurna 2 st morötter, skalade och nedskurna 8 st sparris, skalade 2 msk finskuren persilja 2 msk smör Salt, efter smak Peppar, efter smak
Fördela färsen i bunken, tillsätt ägget och krydda med salt, peppar samt paprikapulver. Skala och dela morötterna i klyftor, klyfta eller strimla löken
Om du använder färsk sparris, skär av det hårda längst ner på stjälkarna. Smält ner smör och stek löken på medelhög värme så att den blir mjuk men inte tar färg
Och i stället för att runda av med grädde blev det en mjölk- och mjölredning som rörs i på slutet. Soppan såg trevligare ut på bild med fina hela bitar men smaken är ändå viktigast - så ner med mixern bara
Laxpaket på grillen medmorötteroch sparris. Krydda med fiskkrydda och flingsalt. Kanske att jag stönade mest, men maken var mer än nöjd med middagen han också
Skala morötterochpalsternacka samt skär dem i en centimeter tjocka skivor. När köttet är riktigt mört så red av grytan med lite maizenaredning och smaka av med salt och peppar
Sparris med bacon, parmesan och nötter är magiskt. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Strö över lite socker och låt sedan stå medan du fortsätter medpannbiffarna. Riktigt saftiga pannbiffarmed sockerstekt lök, det hittar jag i Mannerströms underbara kokbok ”Husmanskonst”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.