500 g
blandfärs 200 g bacon i tärningar (stekta) 3 st kokta potatisar (mosade) 1 st gul lök (finhackad) 2 st vitlöksklyftor (finhackade) 1,5 dl mjölk 2 st ägg 2 tsk salt vitpeppar från kvarnen 3 st kvisttomater (skurna i skivor) 150 g västerbottenost 200 g champinjoner (kvartar) 2 msk smör 0,5 st finhackad lök 1,5 msk vetemjöl 1 st kalvbuljongtärning 1 dl grädde 2 dl crème fraiche 300 g haricots verts 1 st schalottenlök 1 msk vinäger 2 msk olivolja 3 msk gräslök 0,8 kg fast god potatis
Koka upp och red av med redning. Blanda i köttfärs, ägg, salt och peppar. Smaka av med salt och peppar och servera med rostad po-tatis och kokta haricots verts
Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Smaka ev av med mer salt och peppar. Veckohandling, städ och tvätt stod på schemat idag. Hade tänkt att ha i champinjoner också, men dom missades tyvärr vid handlingen av råvaror
4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.