Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Skördepajmed enklare äggstanning. Pajdeg. Strimla löken (ta gärna medlite av den gröna blasten). Förväll mangold och skär i strimlor (låt mjälla stjälkar vara med), låt rinna av väl i durkslag
Lägg blandningen i pajskalet. Häll äggstanningen i pajskalet. Fördela över pajen. 1salt + nymald svartpepparPajmed spenat och pepperoni Sätt ugnen på 200°. Tryck ut 5 ark filodeg i en pajform, ca 26 cm. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min. Täck över -kanterna med ugnsfolie efter ca 15 min
Idag blev det en ost och skink pajmed broccoli och smulad feta ost. Pajen var given. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Skiva och fräs purjolöken mjuk i lite smör i en stekpanna. Pajer kan varieras i mängder, här är ett förslag på en väldigt god vegetarisk pajmed fetaost som passar utmärkt till buffébordet
Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Jag har använt köttfärs/bacon och även rivit lite ost över potatismosen
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Den känns lite vårlig med både lax, spenat och sparris i fyllningen. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig pajmed fyllning av både lax, spenat och sparris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.