Arepas venezolanas. Venezuelanska majsbröd. Dessa fantastiska små brödplättar gjorda på majsmjöl är vanligt förekommande i olika delar av Sydamerika, främst Colombia, Venezuela och Costa Rica
Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Paj och kaka i en och samma sommarfavorit. Förutom att den är otroligt god, går den snabbt att baka (ner med ingredienserna i en matberedare bara), är lätt att variera och kan serveras på olika sätt
Vitan kan sparas till om ni ex ska göra pannkakor, paj, maränger el liknande. Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse
Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på denna dessert. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke
Förbered dej på enlitenspenatlektion om du är nyfiken. Förutom att smoothien är nyttig så är den go, med andra ord år det en sån där "win-win sitautaion"
Blanda snabbt samman de kalla ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Så skönt det är att komma hem efter en lång och intensiv dag på jobbet, skall bara jobba halva dagen i morgon sen är det helg… härligt
Mera godis som är inspirerat av tips från vinmakaren Ramos är den här pajen. Den här tar lite tid att göra men är mycket gott tillbehör till alla sorters kallskuret
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.