Pad thai
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 klyfta vitlök
  • 11 röd chilifrukt
  • 1200 g kycklingfilé
  • 11 knippe salladslök
  • 1250 g risnudlar
  • 11-4 msk japansk soja, att marinera kycklingen i
  • 1 neutral olja, att steka i
  • 11 dl kycklingbuljong
  • 12 ägg
  • 12 dl böngroddar alfa alfa
  • 11 kruka koriander
  • 11 dl cashewnötter
  • 11-2 msk tamarindpasta (löses i vatten enligt förpackningen)
  • 14 msk fisksås
  • 14-6 msk rörsocker
  • 12 tsk stark chilisås
  • 14 klyfta vitlök 1 röd chilifrukt 200 g kycklingfilé 1 knippe salladslök 250 g risnudlar 1-4 msk japansk soja, att marinera kycklingen i neutral olja, att steka i 1 dl kycklingbuljong 2 ägg 2 dl böngroddar alfa alfa 1 kruka koriander 1 dl cashewnötter
  • 1 Sås1-2 msk tamarindpasta (löses i vatten enligt förpackningen) 4 msk fisksås 4-6 msk rörsocker 2 tsk stark chilisåsSkiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda. Skär salladslöken fint och förbered risnudlarna enligt förpackningen. Låt kycklingen marinera i sojan medan nudlarna blir varma. Häll sedan av och låt vila. Värm en stekpanna och stek kyckling, vitlök och chili i neutral olja. Blanda såsen vid sidan om, rör ihop alla ingredienser i en skål och smaka av. När kycklingen steks på och fått färg, slå på buljongen och låt koka några minuter innan äggen knäcks i pannan. Blanda runt äggen ordentligt så att de koagulerar och binder smak, tillsätt sedan de tillagade nudlarna. Vänd runt och smaksätt med lite av såsen, samt koriander och groddar. Servera tillsammans med såsen, toppa med salladslök och cashewnötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.