De misslyckade kakorna var ätliga, visst, men jag chansade och gjorde arraksbollar av dem. Andra misslyckade kakor går också att använda istället för brownies, men innehåller inte kakorna kakao behövs mer av det i smeten
Det upphör aldrig att förvåna mig hur stor besvikelsen är efter ett misslyckat bakningsexperiment. Lika euforisk som lyckokänslan är av att skära upp ett vackert, väldoftande bröd med underbart inkråm, lika nedslående är känslan av misslyckande när ett vackert, väldoftande bröd visar sig innehålla ett kompakt och degigt inkråm
Så på sätt och vis kan man ju säga att de misslyckade kakorna ändå blev en ny lyckad sort. Dessa glutenfria små chokladflarn var egentligen tänkta att bli små fina bulliga chokladkakor
Så var vi framme vid måndagens efterrätt som kommer från Allt om mat. underbart fräsch och god. Den är egentligen tänkt som nyårsefterrätt, men funkar en jullovsmåndag också
Den här middagen får bara ett flyhändigt recept, för alla kan göra den. Frittarna var gjorda av "Ölandspotatis", inköpt idag av skeppare Lars Lind som seglar till från Valdemarsvik till Öland varje höst och hämtar potatis, lök, saltsill, matjessill och löksill, som han sedan säljer längst ostkusten
INGREDIENSER. 220 gram sockerkakssmulor 2-3 msk punsch 50 g mjukt smör 50 g fint riven mandelmassa 50 g smält mörk choklad ett fat med chokladströssel GÖR SÅ HÄR
I söndags så skulle det grejas i mors trädgård, lägga plattor och vinterfixa växthuset. Då är hon inte dummare än att hon lagar etiopiskt som alla älskar
Det här med att baka glutenfritt är inte det lättaste alla gånger. Den här pajen såg helt misslyckad ut i ugnen, degen liksom smälte ut och det såg inte klokt ut
Gillar ni ostkaka. Jag älskar det. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god. Testa den. Den är så enkel att göra och pasar både som mättande mellis och fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.