En helg när livet är sådär underbart att leva. Ni anar inte vilken otrolig rolig helg jag har haft. Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte ensockerkaka med kardemumma, kanel och enliten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Med en hemmagjord sallad, gjord på vitkål, olivolja, vitvinsvinäger, gräslök (hade inte persilja hemma) och peppar, till blir detta en bra och näringsrik måltid
Vispa inte äggen, då blir kakan mer kompakt. Tillsätt den avsvalnade smörblandningen. Rör ner i smeten. Grädda i smord och bröad form, 175 grader, nedre delen av ugnen, 20-25 minuter (tiden kan variera i olika ugnar, sätt på aluminiumfolie om det börjar se för mörkt ut)
Nären bit Australien flyttar in - bananabread. Allmänt, Mjuka kakor den. Som jag berättade i går, fick jag en ny bakbok av Emma direktimporterad från Australien med en massa australiensiska recept på kakor, pajer och bakverk
När man har en favorit - Sommarbärcheesecake. C&C Trädgårdscafé, Cheesecake den. Skulle tro att en hel del passade på att åka in till stan för att uträtta ärendennärsolen tog paus
Blir så glad när jag kan baka även till dem som är allergiska. Blir mums till yoghurt i morgonbitti. När man lyckas göra engluten och mjölkfri morotskaka
Alltsamman blirennärapå religiös upplevelse. Jag vet att jag har bloggat om såväl hamburgare som om coleslaw tidigare , menden coleslaw vi gjorde lördags i kväll slog alla tidigare med hästlängder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.