Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl
1Småkakor med mörk choklad och flingsalt70 g mörk choklad, grovt hackad flingsalt. 1Syltkakor80 g hallonsylt. 1Chokladkakor2 msk kakao ägg salt vatten pärlsocker
Jag blev helt chockad över vilka snövallar de har. Idag snöar det i vår stad igen. Och i tidningen idag fanns ännu fler insändare från arga människor som tycker att det plogas för lite eller helt galet
Det finns en deg man kan göra många goda sorterskakor av och det är mördeg. schackrutor & syltkakor. Blanda inte ihop den med smördeg som är den deg du bakar paj och wienerbröd av
Blanda ner mjölet och sockret i smöret, lite i taget, med en slev. När konsistensen är mjuk och krämig tillsätter du lite mjöl till, sen är den perfekt
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Jag kom direkt att tänka på Tigerkaka och Internationella Dulce de Leche kakan, det måste ju kunna bli bra… Bläddrade lite fram och tillbaka i min Sju Sorterskakor och fick ihop det till sist
Jag gjorde ctrl+c på ett recept från Söta Saker (förutom att jag smög ner lite extra choklad), och det blev precis så fint och gott som man skulle kunna tänka sig
Gjorde enny laddning våfflor till frysenhäromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen. Jag äter mina antingen med lite bär och grädde eller som toast
Det blev lagom många, dvs inte speciellt många blev kvar efter kalaset. Hade jag bakat en massa sorter i flera dagar (som jag brukar göra) hade frysen varit full med kakor och jag hade nog inte kunnat motstå frestelsen och hade tänkt alldeles för ofta "Ska bara ta enliten"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.