Lyckat och misslyckat
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Dag 1 Kväll alt. tidigt på morgonen om man är nattuggla
  • 100 g rågsurdegsgrund
  • 300 g ljummet vatten (3 dl)
  • 180 g grovt rågmjöl (föredrar ekologiskt grovt rågmjöl, för bästa farten)
  • Vispa ihop allt i rymlig bunke och ställ övertäckt och varmt över natten eller minst 8 tim)
  • Dag 2 Morgon alt sen em om man har tid att baka framåt natten
  • Surdegen från gårdagen
  • 300 g kokt mosad/pressad potatis
  • 200 g filmjölk (jag valde ½ naturell mild yoghurt och ½ vatten)
  • 50 g vatten
  • 600 g specialvete (ökar jäskraften) alt ekologiskt vetemjöl
  • 100 rågmjöl 50 g honung (jag tog 2 msk egen ljunghonung)
  • 25 g havssalt (ca 3 tsk vanligt salt)
  • 3 tsk hel kummin

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.