Påsklamm
Helena mitt i smeten
Helena mitt i smeten
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lammstek med senapssås, bacon och svamp
  • 4 portioner
  • 1 urbenad lammstek (ca 800 g)
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör (eller mjölkfritt margarin)
  • 6 kvistar timjan
  •  
  • Potatis
  • 600 g små mandelpotatisar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  •  
  • Sås
  • 200 g svamp (jag använde skogschampinjoner)
  • 2 scharlottenlökar 1 paket bacon
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk Maizena utrört i lite vatten
  • 1 tsk hackad timjan
  • 2 msk skånsk senap
  •  
  • Vitkål
  • 400 g vitkål
  • 2 msk smör (eller mjölkfritt margarin)
  • 2 msk honung
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.