Då var denna påsk till ända. En mycket bra påsk om ni frågar mig. Vi skulle egentligen åka till Olas föräldrar i Stockholm, men hans pappa var inte riktigt kry så vi stannade hemma
Ugn 175 grader. Blanda mjöl, nötter, de båda sockersorterna och saltet i en skål. Skär matfettet i bitar och arbeta in i de torra ingredienserna tillsammans med äggulan
Vi tänkte direkt på påsken när vi såg den underbara gula färgen och tyckte det kunde passa att bidra med receptet på vårt påsklamm (receptet hittar du här)
Först ut på banan är lamm som numera är väldigt sammankopplat med påsken, vi har förstått när vi läst på lite om ämnet att påsklamm är en ganska "ny" tradition hos oss - vilket betyder att den är kring 100 år gammal
Man skulle kunna tro att vi även i Norden ätit påsklamm ”i alla tider” men så är alls inte fallet. Snart är det påsk, redan nästa vecka faktiskt, och traditionen påbjuder lamm på påskbordet
Sätt ugnen på 200º. Skala och skär alla rotfrukter i tärningar. Skär rödlökarna i klyftor. Lägg först morötter och kålrötter i en ugnsfast form och låt stå 10 minuter i ugnen
Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i en stekpanna med schalottenlöken. Krydda med salt och peppar. Lägg i rosépeppar och grädde och ställ in stekpannan i ugnen i 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.