200 grader
varmluft ca 30 min Vände därefter ankan och sänkte ugnen till 140 grader Hällde på lite vatten i botten av ugnsformen. Penslade ankan med skyn flera gånger tills när jag stack i den så gav den bara ifrån sig svagt rosa köttsaft. Min tanke var att ta ut den vid 60 graders innertemp, men mina två termometrar visade så olika och till slut hade jag stuckit så många gånger så jag fick gå på min egen känsla istället och bara titta på köttsaften.
2 citroner
med 2 msk socker och 3 msk vatten tills allt vatten kokat bort och skalen är karamelliserade.
2. La
dem på bakplåtspapper utspridda och garnerade köttet så här
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Idag har den sin givna plats på påskaftonsbuffén. Det är min svärmor Siris berömda festlax - helt enligt originalreceptet och med hennes egna ord - som alltid bjöds till förrätt när det vankades festligheter av olika slag, året om
Glad Påsk. Ja, idag är påskäggsletardagen här till barnens stora glädje. Påskafton är kommen, och jag misstänker att många kanske redan i detta nu förbereder för dagens matfestligheter
något fort gjort och enkelt att göra om du får besök i påsk är rulltårta, men det kan faktiskt vara lite klurigt också, men så snart du fått in snitsen på hur länge du bör vispa, ugnsgraderna och vändningen när den svalnat så är det väldigt kul att kunna, för variationen är ju enorm
krås ur ankan, skölj den och torka den med papper. Fyll ankan med äpplen. Lägg ankan i en ugnsform. Lite tärnade lök samt rotfrukter morot och rotselleri blir också god sås sen om det får steka med ankan i ugnsformen
Trodde ni jag skulle glömma påskdrinken. Självklart får ni en kombinerad påsk-/fredagsdrink. Att den dessutom har en fin gul färg till påsk gör ju inte det hela sämre
Anka med apelsinsås – Canard a l’orange – är en sådan rätt. Efter en stund stod jag där med smakrik anka och en sås som balanserade den lilla beskan från apelsinskalet med juicens friska sötma
INSTRUKTIONER. Sätt ugnen på 175 grader och klä en ugnsform (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper. Lägg smör, strösocker och kakao i en värmetålig bunke och sätt den över ett vattenbad med nästan kokande vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.