Påsk Anka
Helena Helt Enkelt
Helena Helt Enkelt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 grader varmluft ca 30 min Vände därefter ankan och sänkte ugnen till 140 grader Hällde på lite vatten i botten av ugnsformen. Penslade ankan med skyn flera gånger tills när jag stack i den så gav den bara ifrån sig svagt rosa köttsaft. Min tanke var att ta ut den vid 60 graders innertemp, men mina två termometrar visade så olika och till slut hade jag stuckit så många gånger så jag fick gå på min egen känsla istället och bara titta på köttsaften.
  • 2 citroner med 2 msk socker och 3 msk vatten tills allt vatten kokat bort och skalen är karamelliserade.
  • 2. La dem på bakplåtspapper utspridda och garnerade köttet så här

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.