För att inte riskera att förvirra någon, så vill jag bara påpeka att detta alltså var varmrätten, den som kom efter trattkantarellsoppan och innan äppelglassen med rostade, kanelkanderade valnötter
Karamelliserad citron. Så här gjorde jag de karamelliserade citronskalen. Kokade strimla citronskal av 2 citroner med 2 msk socker och 3 msk vatten tills allt vatten kokat bort och skalen är karamelliserade. 2 citroner med 2 msk socker och 3 msk vatten tills allt vatten kokat bort och skalen är karamelliserade
Jag utlovade ju receptet på den smaskiga chokladcheesecake som vi åt till valvakan i helgen (kanske var det tack vare den som jag faktiskt höll mig vaken så länge), och här kommer det
Här kommer receptet på chokladcheesecake som jag skrev om i ett tidigare blogginlägg >>. Detta är en cheesecake som är krämig och mycket god med chokladfyllning på oreobotten
Är så stolt över min man - han bakade denna cheesecake alldeles själv. Visserligen stod jag jämte och vägledde honom, men han kan med gott samvete säga till kollegorna på jobbet att han har bakat cheesecaken helt själv när han dukar fram gofikat
Cheesecake med choklad. Bakade en ny favorit idag♥. Du behöver400 g digestivekex200 g smält smör5 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1 msk florsocker400 g blockchoklad1 daimGelehallonGör såhärKrossa digestivekexen och blanda med smöret
INSTRUKTIONER. Mixa kexen så de smulas ner. Bryn smöret i kastrull, dvs smält tills det blir brunt. Blanda samman med kexen och tryck ner i botten på formen