bakad päronsallad /. Jag går en sidådär tre rundor med Akilles varje dag. massor med smak och perfekt som förrätt eller till och med middag, lägg till ett gott bröd och saken är biff
Lägg halvorna med hålet uppåt på bakplåtspapper. Mosa ihop med ädelosten och fördela fyllningen. Strö gärna över lite örter och servera med eller utan bröd
Lägg upp och servera päronsalladen på en bädd av vackra salladsblad. Blanda oljan med urskrapad vanilj och nykrossade kardemummakärnor och låt den stå och ta smak över natten
Lägg halvorna med hålet uppåt på bakplåtspapper. Mosa ihop med ädelosten och fördela fyllningen. Strö gärna över lite örter och servera med eller utan bröd
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färska dadlar, russin, pistaschnötter och mandel
Även om jag inte är någon hängiven eller trogen LCHF-anhängare (äter både potatis och massor med rotfrukter, bär och frukt som jag personligen tror att de flesta av oss mår bra av), så exprimenterar jag emellanåt med att försöka hitta på bra och nyttiga matbröd med så lite kolhydrater i som möjligt
Sojamjölet kan ersättas med rårismjöl t ex, mandeloljan kan bytas till rapsolja, och pistaschnötterna kan ersättas med andra nötter, mandel, solroskärnor eller pumpafrön
En riktig julkaka, fullproppad med godsaker. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Rör ner vetemjölsblandningen i äggsmeten tillsammans med limesaften. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, limeskal och nästan alla hackade pistaschnötter
Veckans vego får bli en riktigt god paj med härlig grönska och med både grönkål och brysselkål. Koka upp vatten med ett par matskedar buljongpulver och lägg i brysselkålen
Den här supergoda salladen gjorde min sambo till gårdagens middag Till 6 personer. 1 påse babyspenat 1 påse machesallad 2 st stora päron ( vi använde conference) 100 gram valnötter 50 gram hyvlad parmesanost 2 msk olivolja Saften av en citron Salt peppar Gör så här
s framfart, så fick även den slinka med tillsammans med lite pistaschnötter. I alla fall låg de stackarna där i fruktskålen och bara skrek om att bli omhändertagna, så det var bara att ge sig i kast med äggvispandet och bananmosandet
Servera medpäronsalladenmed den så goda vinägretten. Päronsallad. Lägg ner allt utom valnötterna i en salladsskål och häll på vinägretten och blanda den med salladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.