ca 12-15 dl vetemjöl. ca 12-15 dl vetemjöl. Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Det finns så oändligt många olika spännande sorter att välja på
Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. Har ni inte testat så gör det, det är enkelt och det går snabbt - max en timme tar det från det att ni börjar tills ni kan njuta av varma, mjuka, nygräddade frallor
50 g Jäst5 dl Ljummet Vatten50 g Smör eller Margarin1-1½ tsk Salt1/4 dl Socker (för jäsning)ca 12 dl Vetemjöl. Grädda i 225-250° mitt i ugnen i ca 10 minuter,tills de har fått fin färg. 1-1½ tsk Salt
Dela degen i 10-12 delar beroende på hur stora frallor du vill ha, låt dem sedan jäsa på plåt i ytterligare 30 minuter. Gräddas ca 10-12 minuter i 250 grader
Ta fram jästen, mjölken, smöret och äggen ur kylen och låt allt stå i rumstemperatur i några timmar (jag lät allt stå framme i 3 - 4 timmar). Ha i resten av mjölet och arbeta degen i ytterligare ca 4 - 5 minuter. Dela degen i 30 lika stora bitar à ca 50 - 55 g (jag vägde hela degen och delade sedan den vikten med 30, vilket blev ca 54 - 55 g deg per fralla). Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 25 - 30 minuter
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40-45 min. Låt jäsa 30-35 min till. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 10-12 min och ugnsvärmen kan variera i olika ugnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.