nötkött

nötkött

Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff

K. l. a. s. i. k. m. t. r. ä. ,. b. f. e. d. o. v. ö. y. c. h. u. g. n. p. J. å. (. ). S. j. x. U. R. G. O. V. Ö. P. 1. 0. L. 2. T. ½. A. F. E. -. t l

Skånsk senapsbiff

Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Bryn köttet i smör. Lägg över i en traktörpanna. Fräs löken och lägg över i pannan med köttet
Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål

Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 skiva(or) ryggbiff , à 200 g 0 st salt 0 st smör , att steka i 0 st svartpeppar 0 st olivolja , att steka i Brysselkål 1 st vitlöksklyfta(or) 500 gram brysselkål 0 st olivolja , att steka i 1 st flingsalt 1 st citron(er) , skalet och en skvätt saft 0 st svartpeppar Parmesanmos 1,5 kg mjölig potatis 2 dl mjölk 0 salt 25 gram smör 3 st äggula(or) 100 gram parmesanost , riven, (ca 2 dl) 0 vitpeppar , malen Tryffelbearnaise 100 gram smör 1 st Schalottenlök(ar) 1 tsk torkad dragon 1,5 krm salt 2 msk vatten 2 msk vitvinsvinäger 2 st äggula(or) 1 tsk tryffelolja Köp receptet
Biff Greta med kantareller

Biff Greta med kantareller

Gott och enkelt med oxfilé, kantareller och potatis. Ingredienser. 400 gram oxfilé. 1 stor gul lök. 4 potatisar av fast sort

Ryggbiff med färskpotatissallad

Väldigt enkelt och väldigt gott. Grillad ryggbiff med snabbfixad potatissallad. 4 personer. Ingredienser. 4 skivor ryggbiff

Kantarell och whiskey till entrecôten

Möllevångstorget är fantastiskt på sommarens lördagar. Massvis med grönsaker, frukt och svamp. Denna gång blev det salladslök, potatis och kantareller som fick komplettera den whiskeysmakande entrecôten
Klassisk Biff Rydberg

Klassisk Biff Rydberg

Skala och hacka löken. Stek den lätt brynt och mjuk i lite matfett på ganska svag värme. Ta upp löken och håll den varm
Ingas pepparrotskött

Ingas pepparrotskött

Koka upp vattnet i en rymlig kastrull, lägg i köttet och skumma av när det kokat upp. Buljong. Skala och skär löken och rotsakerna i stora bitar
Biff Greta med saltgurka

Biff Greta med saltgurka

Gårdagens oxfilé fick en uppföljare iform av en klassisk Biff Greta. Sen kan man alltid debatera om potatisen skall serveras bredvid eller om man skall röra ihop allt