1250 g
salsiccia eller annan kryddig korv1. Lägg fram oxfilén och låt den rumstempereras – cirka 3 timmar. Krydda oxfilén runt om och lägg den i en ugnsfast form. Värm ugnen till 75°C och låt oxfilén stå i 5 timmar. Eventuellt kan kan ringa över en skvätt olivolja och skeda över köttsaften efter halva tiden.
12. Koka
upp vatten med salt, socker och vinäger. Spara lite av sockret. Skiva rödlöken och ha ner i det kokande vattnet. Låt svalna och stå i ett par timmar och dra. Slå av vattnet vid servering och rör ihop rödlöken med lite extra socker och en skvätt balsamico.
13. Skala
och skiva auberginen. Hetta upp olja i en panna och stek auberginen mjuk – den får gärna ta lite färg. Ha ner färskosten i en mixer. Hacka den stekta auberginen och ha ner i mixern. Kör till en smet och smaka sedan av med kryddor och en skvätt vit balsamvinäger.
14. Tag
ut köttet och täck med folie. Öka ugnen temperatur till 225°. Dela morötterna på längden och lägg ut dem på en oljad, ugnsfast plåt. Salta, peppra och strössla över färsk timjan – spara även lite timjan till dekoration vid servering. Rosta morötterna först i 20 minuter. Tag ut plåten, riv över parmesanost och rosta ytterligare 10 minuter (totalt 30 minuter). Avsluta med att strössla över pinjenötter.
Flygande Jakob är en riktigklassikerochmedfärdiggrilladkycklingochfärdigkoktrisi en gratäng är det en perfekt rätt på en fredag efter en tröttsam arbetsvecka
Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) ochivilkenordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligtmed gästerna
Syltad pumpa blir ganska söt medlitesyrlig eftersmak. Ja höstskörden fortsätter och det är dags att dela medsig av fler av mina absoluta favorit recept
Tillfisken blev det en tomat, rödlökssalsaochpotatis, hade kvar marinaden från tomaterna detta hällde jag över potatisenochlite extra med kryddor… sen switchinugnenmedpotatisen
Lägg laxen medskinnsidan uppåt i en ugnsform. Syltadrödlök. Rimmad gurka/morotSkala morötterna. Dra sedan långa remsor av moroten medpotatisskalarenoch lägg i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.