Putsa oxfilénoch stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Strö de smörstekta kantarellerna ovanpå och garnera med färsk timjan, flingsalt och några varv från svartpepparkvarnen
Skär salladslöken i bitar, blanchera haricot verts och hela, spädaknippmorötter (lägg i kokande vatten i någon minut, kyl därefter ned i isvatten för att få krispiga grönsaker)
Skär salladslöken i bitar, blanchera haricot verts och hela, spädaknippmorötter (lägg i kokande vatten i någon minut, kyl därefter ned i isvatten för att få krispiga grönsaker)
Putsa oxfilénoch stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Strö de smörstekta kantarellerna ovanpå och garnera med färsk timjan, flingsalt och några varv från svartpepparkvarnen
Fortsätt sedan med att hacka lökarna och skiva oxfilén. Även om vi för det mesta grillar vårat kött nu under denna årstiden så får man ju inte glömma av alla goda pastarätter man kan göra med köttet också, tex pasta medoxfilé
Vi var väldigt sena med att få ned potatis och grönsaker i jorden i år. Det gör å andra sidan att vi nu i slutet av september kan njuta av små, färska potatisar, spädamorötteroch krispig mangold
Lägg sedan på kycklinghalvorna och pensla på oljan blandad med soya, kycklingkrydda och lite salt. Se sedan till att direkt börja med såsen genom att först fräsa vitlök, lök, tomat och äpplena som är kvar i lite rapsolja
Stek brödskivorna i smör, fortsätt med att peppra och salta oxfilén samt stek filén i ca 1½ min på varje sida, placera filéerna på bröden, täck medkantarellstuvningenoch toppa med några skivor Västerbottensost. 8 skivor oxfilé ca 1½ cm tjocka. 8 msk gräddstuvade kantareller
Oxfilémed murklor och rödvin. Lägg undan i en lite större kastrull medoxfilén. Oxfilé, grädde, pappardelle, tryffelolja, persilja, parmesan och några nävar kantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.