Fräs lök och peppar i matfettet i en kastrull utan att det får färg.
Strö över mjöl, blanda väl och späd med vin, vatten, buljong och soja och låt det koka upp under omrörning.
Låt såsen koka sakta i ca 10 minuter utan lock. Sila såsen. Smaka av med salt och timjan.
Potatisragu:
Sätt ugnen på 250°C. Tvätta och borsta potatisen väl. Skär potatisen i stora kuber (skalet ska vara kvar) och paprikan i bitar samt rödlöken i klyftor.
Lägg potatisbitarna på en långpanna och ringla över oljan och krydda med salt och rosmarin.
Låt paprika, lök och svamp få steka med de sista 10 minuterna. Sockerärterna de sista 5 minuterna.
Oxfilé:
Stek oxfilébitarna i matfett i en stekpanna ca 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Servera på varma tallrikar med en aning portvinssås runt köttet och potatisragun vid sidan om.
Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilémed en denna sås samt en chèvrekräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund
Putsa oxfilénoch stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
oxfilé,. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Börja med potatiskakan. Klipp till ett ark bakplåtspapper och lägg ovanpå potatisen
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Torskrygg gratinerad i ugn med pancetta och gräslök. Därifrån fick jag även med mig pancettan. Är det i något läge det verkligen gäller, så är det när det handlar om fisk och skaldjur
Krydda och stek eller grilla oxfilén till önskad innertemperatur. Oxfilé. Sätt tillbaka kastrullen på plattan, värm upp och tillsätt den kokta pepparn med kokspadet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.