marabou). marabou). . I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen
Snart är det midsommar. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Kikärtorna behöver ligga i vatten i minst 8 timmar innan de är mjuka. ) 1 knippe persilja 2 tsk bakpulver 2-3 dl sesamfrön (valfritt) Blötlägg kikärtorna och låt de svälla för minst 8 timmar. 8 timmar
Jag älskar ju sötsaker i alla former, men i bland blir man ju lite extra glad när kakfatet svämmar över av såna här små godingar och den gången hade jag aldrig smakat dem innan
Blanda i marshmallows och nötter. Låt koka på medelvärme tills kolan håller 125°. Remsans rocky road , 1 form 20x30 cm 200 gram mörk choklad, 70 % 200 gram mjölkchoklad (ta en utan för mkt tillsatser) 25 gram smör 1 burk kondenserad mjölk 2 tsk vaniljsocker 3 dl salta cashewnötter & jordnötter 2 dl marshmallows (klipp stora i mindre bitar) Klä formen med aluminiumfolie. Ställ i kylen minst 4 timmar. 2 dl marshmallows
Sätt formarna på en plåt. Forma degen till valnötsstora bollar och lägg dem i formarna. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här
Täck skärbrädan med en handduk och banka med en hammare. . Här kommer julgodis nummer 5. Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
Det här är första gången som jag provar att göra egen likör. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi
Vänd formen omedelbart upp och ner på ett galler. Kanan blir rejält hög och måste gräddas i en hög sockerkakform, i USA finnas det speciella Angel food cakeformar
Rökt lammhjärta smaksatta med rosmarin, salvia och vitlök. en kalasmåltid för födelsedagsbarnet med hustru samt två inbjudna gäster, lagad av de bästa tillgängliga kockarna (jag och mannen alltså)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.