Smaka av med salt och svartpeppar. 2 vitlöksklyftor med skalet kvar. Lägg vitlöksklyftorna på ett fat och sätt in i ugnen i 20 minuter i 175 grader tills de är mjuka
Om någon vätska återstår i ”ostronskalet” då ostronet har ätits upp, rekommenderar jag starkt att även surpla i sig denna och skölja ned med lite Cava eller Champagne
Toppa med dill och servera med citronklyftor. Lägg upp 12 öppnade ostron på ett fat med is. Klicka på 1 tsk rom och 1 tsk Valio Eila™ laktosfri smetana på varje ostron. 12 st öppnade ostron
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Ha helst en ostronkniv när du öppnar. Sedan klickar du blandningen över ostronen. ( till 6 ostron )Öppna ostronen försiktigt så inte köttet går sönder. Gratinera mitt i ugnen på 220grader i 6-8 minuter 6 ostron
Servera ostronen tillsammans med. Öppna ostronen och lägg dem på. Smaka av med salt. Sherryvinägrett. Droppa i vinägrett precis innan de ska serveras eller servera vinägretten i en skål bredvid
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.