Toppa med dill och servera med citronklyftor. Lägg upp 12 öppnade ostron på ett fat med is. Klicka på 1 tsk rom och 1 tsk Valio Eila™ laktosfri smetana på varje ostron. 12 st öppnade ostron
Jag följde receptet ur Allt om mat och vin så noga jag kunde, och resultatet blev toppen. Torskrygg 400gCitronsaft 2 msk / 1/2 citronVatten 3 dlSalt 2 mskPanko 0,5 dlParmesan 0,5 dlSmörSyrad lökSchalottenlök 4 stÄppelcidervinäger 2 mskVatten 0,5 dlSojabönspuré Sojabönor 80-90 gVatten 1-2 mskKallpressade solrosolja 1-2 mskPressad citronSaltBräserade fänkålFänkål 1 litenTorrt vitt vin 1 dlSmörSaltGarneringForell/laxrom 50 g
Fänkål har sitt ursprung från Asien och Mellanöstern och är flitigt använd inom naturmedicinen. Anis tillsammans medfänkål rekommenderas för ammande kvinnor eftersom både örterna anses öka mjölkbildningen
Salta, peppra och strö över parmensanost. Vänd fänkålen i olivolja i en ugnssäker form. Halvera de små fänkålshuvudena eller skär de stora i 4 klyftor. Koka fänkålen i vatten citronsaft och salt i en kastrull i 5 minuter. 4 små fänkål eller 2 stora
Mixa med stavmixer och ha i resten av ingredienserna. Och eftersom potatis & purjolökssoppa är en annan av mina favoritsoppor så blir den här soppan ett resultat av två jädra goda soppor
Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålenoch tomaterna med aluminiumfolie
Om någon vätska återstår i ”ostronskalet” då ostronet har ätits upp, rekommenderar jag starkt att även surpla i sig denna och skölja ned med lite Cava eller Champagne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.