12 dl
vispgrädde1 Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, mjölk, riven bittermandel och crème fraiche. Mixa keso och mandel till en massa i valfri konsistens. Ju längre tid, desto slätare ostkaka. Blanda ner i äggsmeten tillsammans med citronskal. 2 Häll smeten i en vid, smord, ugnsfast form, cirka 20 x 30 centimeter. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Servera ljummen med en klick grädde och körsbärskompott. Körsbärskompott 1 Rensa, skölj och kärna ur bären. Lägg bär, eventuellt vatten och socker i en gryta. Koka upp och koka utan lock cirka 15 minuter. Låt svalna. Blir cirka 1 liter och håller cirka 10 dagar i kylen.
Gillar ni ostkaka. Servera med grädde och sylt. Ostkakan är klar när den känns fast. Jag älskar det. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god
Ostkaka på Keso med Mandel, Vanilj och Kardemumma. God som den är istället för omelette till frukost eller i en mindre portion som dessert, med bär och grädde
Servera ostkakan ljummen direkt ur formen med hallonsylt och vispad grädde. Har gjort en liknande ostkaka en gång förut, men det var väldigt många år sen
Servera ostkakan ljummen eller kall tillsammans med vispad grädde och jordgubbssylt. Lägg den avrunna ostmassan i en bunke och plocka sönder den i småbitar, blanda med äggblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.