Efterätt

Efterätt

  • 17 Recept
Tiramisu

Tiramisu

Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Påskens söta punschtoddy

Påskens söta punschtoddy

Ingredienser Portioner. 4 4 äggulor 1/2 dl socker 2 dl grädde 4 tsk finrivet limeskal 4 tsk riven mörk choklad 4 msk punsch Lägg till i inköpslistan
Punschfromage

Punschfromage

3 dl vispgrädde. 2 msk punsch. 1 st ägg. 11 dl blåbär. 1 digestivekex1. Vispa grädden tjock i en bunke. Vänd sedan ned punschen och blanda försiktigt
Banana toffee sundae

Banana toffee sundae

Digestivecrumble. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare, har du ingen matberedare fungerar det att krossa kexen förhand
Frostade äpple

Frostade äpple

Frostade äpple. Att göra frostade äpplen är riktigt roligt. Hur enkelt som helst och de blir ju superfina
Två festliga efterrätter som är himmelskt goda

Två festliga efterrätter som är himmelskt goda

Jodå det är skönt att ha rensat hjärnkontoret. Men den där strålande och bästa ever idén den visade sig inte, antar att den gömde sig bakom någon hjärncell och väntar in rätt tillfälle att poppa upp, men mycket annat kom på pränt och jag tror att saker och ting kan hända framöver
Ris à la Malta med körsbärskompott

Ris à la Malta med körsbärskompott

Gjorde nyligen Ris à la Malta för första gången. Har aldrig riktigt trott att det är nåt jag skulle gilla… men oj vad gott det var
Passionsfruktsmousse med chokladhjärta

Passionsfruktsmousse med chokladhjärta

Tina passionsfruktspurén. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en glasskål i mikron, 10 sekunder