Ost- & citrusöverbakad långa
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g långarygg
  • 11 apelsin
  • 11 citron
  • 11 lime
  • 1100 g brödinkråm, vanligt vitt bröd
  • 160 g smör, rumstempererat
  • 150 g riven västerbottensost
  • 10,5 dl bladspenat
  • 10,5 dl olivolja
  • 1100 g smör
  • 10,5 dl kikkoman soja
  • 11 msk färsk ingefära, finhackad
  • 11 msk vitlök, finhackad
  • 12 msk schalottenlök, finhackad
  • 11 kg mandelpotatis
  • 15 dl grädde
  • 11,5 dl mjölk
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 11 förp sockerärtor
  • 14 stjälkar vårlök
  • 1 Långa800 g långarygg
  • 1 Överbaket1 apelsin 1 citron 1 lime 100 g brödinkråm, vanligt vitt bröd 60 g smör, rumstempererat 50 g riven västerbottensost 0,5 dl bladspenat 0,5 dl olivolja
  • 1 Sojasmör100 g smör 0,5 dl kikkoman soja 1 msk färsk ingefära, finhackad 1 msk vitlök, finhackad 2 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 Mandelpotatispuré1 kg mandelpotatis 5 dl grädde 1,5 dl mjölk 100 g smör Salt Peppar
  • 1 Tillbehör1 förp sockerärtor 4 stjälkar vårlökÖverbaket
  • Riv skalen på citrusfrukterna fint. Pressa saften från citronen, limen i en skål. Lägg i övriga ingredienser och mixa till en jämn smet och häll den i en rektangulär plastad bakform. Ställ i kylen tills den stelnat, helst över natten. Långan
  • Rimma fisken i salt ca 2 timmar. Sätt ugnen på 125 grader. Baka fisken i ugnen i en smörad form till en innertemperatur på cirka 48–52 grader. Sojasmör
  • Bryn smöret tills det får en nötaktig karaktär och sila sedan av det tillsätt soja och övriga ingredienser värm försiktigt upp såsen (om den kokar blir den grumlig). Mandelpotatispure
  • Skala, koka och pressa potatisen. Värm upp grädde och mjölk i en kastrull. Vispa ner gräddmjölken i potatisen tillsammans med smör. Smaka av med salt. Tillbehör
  • Skär vårlöken i cm-stora bitar. Stek eller woka i grönsakerna i olja några minuter. Servering
  • Lägg upp långa, sås och grönsaker på varma tallrikar. Skär överbaket i cm-tjocka skivor och lägg på fisken. Bränn av med en ”crème-brulee-brännare” tills den smälter ned över fisken och får fin färg. Servera!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.