Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
Häll jäst & vatten i en bunke/degblandare och rör tills jästen löst upp sig. Häll i mjölet lite i taget och blanda, när degen släpper ifrån bunkens kanter häll i saltet och blanda lite till
Så himla smidigt att låta baguetterna jäsa i skåror istället för på en plåt. Dels så flyter de inte ut och blir platta, utan blir runda och fina, och dels är det så bra med lufthålen på plåten när man använder varmluftsugn
Jag använder baguetteplåt som jag köpt hos "Bagaren och Kocken", om du inte har det funkar det att lägga rullade handukar mellanbaguetterna när de jäser
Hälla upp grädde, vispa litegrann, dekorera och voilà. a laIsabella. Mjölkchokladkladdkaka. Hela veckan lång har Bella tjatat om att hon vill göra en alldeles egen tårta
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.