Smörj en bunke med lite olja (för att degen skall lossa lätt) och lägg i degen. Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
Häll jäst & vatten i en bunke/degblandare och rör tills jästen löst upp sig. Häll i mjölet lite i taget och blanda, när degen släpper ifrån bunkens kanter häll i saltet och blanda lite till
Dela tomaterna och lägg i en långpanna med bakpapper. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök och basilika, strö det över tomaterna tillsammans med salt och peppar
Forma till baguetteroch lägg dem på plåtar med bakpapper. Dels så flyter de inte ut och blir platta, utan blir runda och fina, och dels är det så bra med lufthålen på plåten när man använder varmluftsugn
Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper och vänta tills ugnen är varm. Vill tipsa och fantastiskt goda övernattenjästa baguetter, perfekta om man vill ha nygräddat bröd till frukosten och vill göra det lite smidigt för sig
Smula under tiden ner jästen i en skål tillsammans med salt och honung. Tillsätt därefter grahamsmjöl, kruskakli och kardemumma och blanda till en jämn "smet"
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.