Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
3st baguetter. 8g färsk jäst (4g torrjäst). 4. Drag försiktigt i varje degbit lite och vrid 4-5 varv tills en baguette är format och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 3st baguetter. 4g torrjäst
Jag använder baguetteplåt som jag köpt hos "Bagaren och Kocken", om du inte har det funkar det att lägga rullade handukar mellan baguetterna när de jäser
Önskar man mindre baguetter går det bra att dela degen i tre eller fyra delar i stället. 2 baguetter. Låt jäsa ca 40 minuter under bakduk. Låt jäsa ytterligare 40 minuter. 2 baguetter
4 dl fullkornsvetemjöl. Stjälp upp degen direkt i en bakpappersklädd långpanna (ca 30x40 cm). Här kommer ett tips på ett superenkelt och gott bröd som blir väldigt saftigt och får dessutom en underbar färg av morötter
Vridna vallmostänger med västerbottenost . Vridna vallmostänger med västerbottenost. 3-4 dl riven västerbottenost. Pensla med uppvispat ägg och strö över 1/4 av osten och 1/4 av vallmofröna. 4. 3-4 dl riven västerbottenost
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.