Vik ihop dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till skarven ordentligt med en gaffel, detta är viktigt eftersom osten annars lätt rinner ut när den smälter
Det har verkligen vart en rolig vecka med, julfest, julklappshandling, brandövningar och annat skoj. Kompisarna skrattade gott när jag sa att jag tar med mig barnglögg (varm saft) ikväll
Rör i mjölet med en kraftig visp till smeten släpper ifrån kanterna. Klicka ut teskedsstora klickar på en plåt med bakpapper, och grädda i mitten på ugnen ca 20 min, 200 grader
Vrid dem till spiraler och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Värdinnan hade gjort dessa vridnavallmostänger (som det finns recept på i senaste numret av "Hembakat"
Smörj en bunke med lite olja (för att degen skall lossa lätt) och lägg i degen. Häll ut den väl jästa degen på ett rikligt mjölat bord (knåda inte) och dela degen i tre delar med en vass mjölad kniv
Drag försiktigt i varje degbit lite och vrid 4-5 varv tills en baguette är format och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in en skål/form med 1-2dl vatten i botten av ugnen och grädda bröden i mitten av ugnen på 225´c i ca
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.