Allra lättast är det att vispa äggen i en matberedare (vilket jag gjorde) speciellt med tanke på att saltet tyvärr förlänger vispningen, men det går såklart ochlättast blir det om du använder en ballongvisp och liksom ställer bunken på sidan
Knäck ett ägg i ett glas eller en lite skål, sjud vatten i en kastrull med några msk ättika. Några skivor tomat, pocheratägg, smulad & torkad piri piri samt gräslök och nötter
Värm upp stekpanna med lite olja i. Läggbröddelar på pannan och knäck ägg i bröd "hålet". Använd inte för varm platta och helst i början använd locket på pannan att äggvita blir genomstekt och inte slemmig
denna serverar jag främst som pålägg till bröd men också som röra till grillat och sallader. 1 pkt philadelphiaost (200 g)1 burk kesella 1% (250 g)ett knippe färska örter (jag använde timjan och oregano), finhackade2 pressade vitlöksklyftor2 msk bruschettakrydda (bild finns här)blanda ihop allt och låt stå i kyl ett par timmar. dekorera med färsk timjan 1 pkt philadelphiaost
Dessa kan man äta som de är eller med något gott pålägg. Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Som ersättning till gluten använder jag rejält med psylliumfröskal. Om du bakar dem, prova att bjuda någon utan att de vet vad de är bakade av och se om de lägger märke till att de är glutenfria eller inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.