Omelett med köttfärs i ugn. Den här rätten hittade jag på nätet när jag googlade recept för att bli av med ägg och slattar av grädde och crème fraiche innan de blev för gamla
Dela omelettenpå hälften. En omelett med matjessillröra. Första riktiga semesterdagen, och den började riktigt bra med solsken i morse, så jag passade på att ta en joggingrunda efter frukost
På bilden är det en vääldigt liten omelett, för jag ville testa mig fram. Omelett. Någonting jag länge har funderat på är att göra mer rena "ägg-produkter" av kikärtsmjöl
dvs vänd påomeletten. Om det är svårt att få hela kakan att vända sig så kan du skära omeletten i mitten och därefter vända de två delarna för sig själva
Såhär gjorde jag i alla fall omelettenpå mitt sätt. Idag till frukost fick det bli en omelett med fyllning, hade egentligen tänkt att göra äggwraps (vilket nästan är detsamma som omelett fast den inte blev ihoprullad)
Strö över osten på halva omeletten, och vik den dubbel. Igår blev det den här lättfixade omeletten med ost och örtsmak, och en fräsch sallad därtill med avocado och både färska och soltorkade körsbärstomater
Fördela renröran påomeletten, toppa med en klick löjrom och dekorera med en timjankvist i varje. Sätt ugnen på 200º. Dela en citronskiva i 4 kvartar och sätt på kanterna på portionsformarna
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.