Garnera med små dillvippor. Hacka spenaten grovt, lägg den i kastrullen och låt den smälta ner. Tillsätt citronskal, röktlaxoch lite salt och svartpeppar
Tänk på att när laxen blir varm fäller den ut sälta i omeletten, så var därför försiktig med saltet. Hetta upp en teflonpanna och häll i omelettsmeten i olika omgångar
Stek sedan samman spenatoch vitlök i en stekpanna några minuter och krydda med salt och peppar. Börja med att ha lite sås i botten av formen så lasagnen inte fastnar, sedan lasagneplattor, spenat, röktlax, sås, plattor, osv
4 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallröktlax 200 g fryst bladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g röktlax
Varva sås, spenatochlaxmed pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost
Servera med sallad. Strimla laxenoch föredela laxochspenatblandning över lasagneplattorna. Stek lök, vitlök ochspenat i olivolja tills det mjuknar men inte får färg
Blanda spenatenmed champinjonerna. Skiva svampen och blanda med dressingen. Servera med nybakat bröd. Under tiden rensar och sköljer du spenatenoch strimlar laxen
Släng några pinjenötter i pannan och låt dem rosta i någon minut medan du attackerar din avokado. Om du liksom jag tycker att det kan få lov att vara lite tjusigt även på lunchen gröper du ur små kulor med en tesked eller ett litet kuljärn, annars duger förstås vanliga bitar
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenatenoch sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.