Hacka äggen och blanda försiktigt medpepparrotenoch smöret. Äggsmör är en gammaldags Finsk specialitet, här har jag gjort den lite smakrikare med riven pepparrot
Tänk på att när laxen blir varm fäller den ut sälta i omeletten, så var därför försiktig med saltet. Hetta upp en teflonpanna och häll i omelettsmeten i olika omgångar
Fräs potatis och lök utan att det får färg i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken. Vispa upp äggen med dill, salt och peppar och häll i stekpannan
Garnera medlaxoch andra tillbehör. Efter en heldag med mycket intryck och många promenader mellan våningar och montrar, kan man bli rejält både trött och hungrig
Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccoli ochrökt kalkon. Hej ungefär hälften av det svenska året… Men, en är bland annat omelett, vilket kan tyckas vara-fruktansvärt-trist men som faktiskt är både matigt och väldigt, väldigt gott
Servera laxenmed pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Gnid in laxfilénmed ex. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.