Omelettmedparmesanoch basilika. Vad gillar du att fylla din omelettmed. Värm smör eller olja i en stekpanna och häll ner omelettsmeten i ett jämnt lager
låt bli att röra på omeletten de första minuterna, när den börjar få lite form så prova skaka lite försiktigt på stekpannan och se till så den inte fastnat i pannan
Omelett är snabb och enkel mat – en perfekt lunch tillsammans med grönsallad. Omelett kan varieras med olika topping eller fylllning vilket gör den klart intressant
Ringla över lite balsamicokräm och hyvla över rejält medparmesanost. Då passar man på att äta det kött som är färdigstekt och gör succé med att i efterhand komma med mer mat
400 g spaghetti 200 g kantareller 200 g rödgul trumpetsvamp 0,5 gul lök, finhackad 4 klyfta vitlök, tunt skivade 1 dl vispgrädde 30 g rucolasallad 1 dl parmesanost, nyriven 1 citron, rivet skal från olja, till stekning smör, till stekning salt svartpeppar
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
En krämigt god omelettmed bland annat skogschampinjoner och massa god parmesanost. Omeletten är färdig att avnjutas och gärna tillsammans med en god dressad sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.